Kūh-e Moshkān

Kūh-e Moshkān (persiska: کوه مشکان) är ett berg i Iran small glass bottle. Det ligger i provinsen Fars, i den centrala delen av landet, 700 km söder om huvudstaden Teheran. Toppen på Kūh-e Moshkān är 2 871 meter över havet.

Terrängen runt Kūh-e Moshkān är kuperad norrut, men söderut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är 2 955 meter över havet, 1,0 km norr om Kūh-e Moshkān. Runt Kūh-e Moshkān är det glesbefolkat, med 12 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Meshkān, 8,6 km öster om Kūh-e Moshkān unbreakable glass water bottle. Omgivningarna runt Kūh-e Moshkān är i huvudsak ett öppet busklandskap. I trakten runt Kūh-e Moshkān finns ovanligt många namngivna berg, vattenkällor och dalar.

Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 19 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är januari, med 2 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 223 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 42 mm nederbörd, och den torraste är juni, med 1 mm nederbörd.