Herrera de Valdecañas (kommunhuvudort)

Herrera de Valdecañas är en kommunhuvudort i Spanien. Den ligger i provinsen Provincia de Palencia och regionen Kastilien och Leon, i den centrala delen av landet, 190 km norr om huvudstaden Madrid. Herrera de Valdecañas ligger 777 meter över havet och antalet invånare är 176.

Terrängen runt Herrera de Valdecañas är platt åt sydost, men åt nordväst är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är 893 meter över havet, 1,0 km sydost om Herrera de Valdecañas. Runt Herrera de Valdecañas är det glesbefolkat, med 8 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Torquemada, 9,9 km väster om Herrera de Valdecañas. Trakten runt Herrera de Valdecañas består till största delen av jordbruksmark hydration belts for runners reviews.

Kustklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 13&nbsp lint pills;°C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 26 °C, och den kallaste är december, med 1 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 634 millimeter. Den regnigaste månaden är april, med i genomsnitt 84 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 5 mm nederbörd women skater dress.