Valkkoog

Valkkoog is een dorp in de gemeente Schagen, in de Nederlandse provincie Noord-Holland best socks for football. Het dorp kende in 2005 ongeveer 162 inwoners.

Valkkoog bestond uit 4 terpen met een aanvang van ongeveer 1170. De naam van het dorp komt ook voor in een brief uit 1250 van abt Lubbert II van de abdij van Egmond met een zeesluis naar de nog niet drooggemaakte Burghorn (1456) the football shirt. Het dorp ligt aan de voet van de Valkkogerdijk. Die dijk dateert nog van voor de Westfriese Omringdijk (gesloten in 1320). De polder Valkkoog werd bemalen door diverse poldermolens. De Groenvelder is de enige resterende molen hiervan.

In het oude kerkje van Valkkoog – gewijd aan St. Geertruijt – daterend uit de 16e eeuw, staat een opvallend orgel uit 1871 van de gebr. Adema uit Amsterdam, en een Tiengebodenbord uit 1855. In 1874 werd de huidige pastorie gebouwd. Om de kerk en het orgel te onderhouden worden in de kerk regelmatig concerten en trouwerijen georganiseerd hydration vest. In 1870 waren er rond Valkkoog nog vijf wielen (oude dijkdoorbraken). In 1871 vond de bouw van de school plaats maar die is inmiddels gesloopt.

Abbestede · Burgerbrug · Burgervlotbrug · Callantsoog · Dirkshorn · Eenigenburg · Groenveld · Groote Keeten · Kalverdijk · Keinse · Krabbendam · Oudesluis · Petten · ‘t Rijpje · Schagen · Schagerbrug · Schoorldam (deels) · Sint Maarten · Sint Maartensbrug · Sint Maartensvlotbrug · Sint Maartenszee · De Stolpen · Stroet · Tjallewal · Tolke (deels) · Tuitjenhorn · Valkkoog · Waarland · Warmenhuizen · ‘t Zand
Buurtschappen: Avendorp · Bliekenbos · ‘t Buurtje · De Banne · Burghorn · Cornelissenwerf · Dijkstaal · Grootven · Grotewal · Het Korfwater · De Hale · Hemkewerf · Huiskebuurt · Keinsmerbrug · Kerkbuurt · Lagedijk · Leihoek · Mennonietenbuurt · Nes · Schagerwaard · Slootgaard · Stolpervlotbrug · Vennik (deels) · ‘t Wad · De Weel · Woudmeer · Zijbelhuizen · Zijpersluis